Film: We need to talk about Kevin

Ik hou niet van dramafilms. Ze geven me het gevoel alsof ze puur en alleen zijn gemaakt om conservatieve oude mannen van het Oscarpanel een gouden beeld te ontlokken. Het staat ver van tevoren immers vast wat voor soort filmscenario dat beeld weer naar binnen gaat slepen. In plaats van naar een held zoals Johnny Depp, die het piratengenre nieuw leven in blies met zijn inmiddels iconische rol van Jack Sparrow, gaan ze altijd naar een figuur in melodramatisch verhaal waar kijkers iets van zouden 'moeten kunnen leren oid'. Iemand Monster's Ball gezien? Ja, dat is die film waar Hally Berry (!) 4 zinnen in zegt, 10 minuten sex heeft en een Oscar voor kreeg...

Anywayz, na gisteravond ben ik voor het eerst van mijn antipathie voor het genre drama afgestapt. We need to talk about Kevin wordt aangeduid als zowel een drama als thriller. Het verhaal gaat over een eens reislustige vrouw (Tilda Swinton in een magnifieke rol) die 'opgescheept' wordt met het moederschap. Ze krijgt namelijk een zoon die al vanaf dag 1 (bij wijze van) een vijandigheid uitstraalt dat uiteindelijk tot verstrekkende gevolgen leidt. Als moeder doet ze haar best om van hem te houden. Kevin maakt het haar echter niet makkelijk. Hij wordt in 3 verschillende levensstadia geportretteerd, waardoor hij dus door 3 verschillende acteurs wordt gespeeld.

En Kevin is creepy... op iedere leeftijd... Je weet gewoon dat hem iets mankeert al beweert de goede dokter nog zo dat 'there's nothing wrong with him'. Zowel als peuter, kleuter als tiener voel je dat er iets borrelt onder zijn huid. Als kijker krijg je de neiging om hem in een donker gat te werpen en de sleutel weg te gooien. Leven met Kevin is alsof je onder een dak woont met de zwarte wolk van Lost. Een gevoel dat zijn moeder ontzettend goed weet uit te beelden.
Wat mij betreft... and the Oscar for best actress goes to ...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten