Het effect van dromen op schrijven

Ook vannacht was het weer raak met dezelfde droom die ik al een aantal dagen heb. Het begint op een déjà vu te lijken, met steeds een kleine twist.
De eerste keer werd ik 'wakker' in een kasteel dat op het punt stond om belegerd te worden. Ik zag alles door de ogen van een klein meisje met blonde pijpenkrullen en een pofjurk. De tweede keer ben ik zelf aanwezig. Ik grijp haar vast en we vluchten. Even later breekt de hel los. Vannacht vlucht ik niet, maar ga ik heel stoer de strijd aan met sword & scorcery.

Mijn moeder heeft een theorie over fantasy en sciencefiction films. Volgens haar zijn dit het product van dromen die op papier zijn gezet. Misschien heeft ze ergens een punt, want het verhaal omtrent mijn debuut Amber begon met een droom over een grauwe fabriek, verscholen in het prachtige Engelse landschap. Een groep tieners ging op onderzoek uit toen ze zagen dat het gebouw een vreemde, groene gloed gaf.
Inmiddels ben ik 10 hoofdstukken verder en heb ik mijn droom uitgewerkt tot een verhaal, dat zich (uiteraard) heel anders heeft ontwikkeld.
Alleen de mysterieuze fabriek ontbreekt (nog) ...


"Dromen is erg belangrijk. Je kunt alleen iets realiseren als je je er een voorstelling van kunt maken."
- George Lucas

Geen opmerkingen:

Een reactie posten