Superhelden

Ik kreeg vandaag een klacht aan mijn broek van mijn proeflezer (zowel van mijn verhalen als mijn blog). Volgens hem had ik 'al' een week niks nieuws meer gepost. Toevallig had ik daar een goede reden voor, namelijk Superhelden.

Het was een week van Iron man, Captain America, Thor, Kick Ass (subliem) en John Carter voor me. Ik geloof niet dat de laatste in de standaard categorie superhelden valt, maar ach laat ik hem er ook maar bij nemen. In de film is hij uiteindelijk een held. Een slechte film overigens. Bijna net zo slecht als Captain America. Dit ligt niet zozeer aan de acteurs, maar aan het script dat voornamelijk is gebaseerd op special effects en niet op interessante dialogen of een verrassende plotwending. Standaard inhoudsloze Hollywood blockbusters dus.

Van bovenstaande helden (bovenstaand omdat ik anders Wolverine tekort zou doen) is Iron man toch mijn favoriet. Waarom? Hij is de enige die zijn nieuwe status quo werkelijk omarmd. Hij blijft zichzelf; een vrolijke, enigszins narcistische, flierefluiter die de publieke opinie bespeelt in plaats van een geheime identiteit aan te nemen. 

Het is bovendien verfrissend om eens een held te zien die niet gebukt gaat onder een lading schuldgevoelens en minderwaardigheidscomplex (dwz, als ik zijn daddy issues niet meetel).
Heerlijk supermenselijk, toch?


Geen opmerkingen:

Een reactie posten