Debuteren & Boekomslagen

Terwijl ik bezig ben met de afronding van mijn manuscript, en mijn uitgever (tevens illustrator) een mail stuurde i.v.m. de redactie, kreeg ik de vraag of ik al had nagedacht over een omslag. Ja, dat heb ik. Weet ik ook al precies wat ik wil? Nee.

Leuk moment om op onderzoek uit te gaan dus. Waar beter te starten dan met een simpele eliminatieronde? Soms ontdek je nu eenmaal wat je wel wil, door wat je niet wil weg te strepen. Ik weet in ieder geval dat ik liever geen complete personage op de omslag heb. Wanneer ik een boek lees vind ik het leuker om zelf te fantaseren hoe een personage er uit ziet, dan wanneer ik een profiel voorgeschoteld krijg. Wat ik ook weet is dat ik van artistiek houd en het fijn vind als de omslag een goede afspiegeling is van het verhaal. Tijd om er eens goed over na te denken dus.

In de tussentijd kan het geen kwaad om te zoeken naar mooie omslagen om een idee te krijgen van wat me aanspreekt, zoals bij de volgende links:

(sluit wellicht het meest aan qua doelgroep)
 
Hoe gaat het intussen met het manuscript?

Amber nadert de slotfase en Amber O'Neill bevind zich momenteel in een niet zo 'happy place'. Dat heb je nu eenmaal als je hoop de grond in wordt geboord en je je naïviteit als een boemerang in je gezicht geslingerd krijgt. En ik had haar nog zo gewaarschuwd...
Gelukkig gaat ze niet zwaarmoedig bij de pakken neer zitten. Nee, - vooruitgestoken kin - zij is veerkrachtig genoeg om de wereld te trotseren, denkt ze.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten