Boekenoogst tijdens de Verkiezingen

De bibliotheek is ongetwijfeld een van mijn favoriete plekken op aarde. Nadat ik mijn fiets had geparkeerd in de fietsenstalling (had ik al gezegd dat het een gratis stalling is? Mijn bel is inmiddels verdwenen btw, maar de wielen zijn er nog xd) ging ik recht op mijn doel af. Ok, recht op mijn doel is lichtelijk overdreven, aangezien ik nog even langs een aantal zaken ben geweest op zoek naar het perfecte notitieboekje met een ringband (die overigens niet blijkt te bestaan).

Tijdens de verkiezingen, waar je geen site kunt openen of je wordt overladen met zogenaamde sterke one-liners van politici, is het heerlijk om in een boek weg te duiken. Een auteur probeert je tenminste niet te overtuigen dat zijn boek geen fictie is. Je weet precies waar je aan toe bent.

Wanneer je de bieb binnenkomt loop je recht op de 'nieuwkomers' af. Dit zijn o.a. de sprinters (boeken die je maar 1 week mag houden en die niet verlengd kunnen worden), maar ook boeken die al langer in de bieb zijn, maar - ik neem aan - aangeraden worden door het personeel.

Tot mijn boekenoogst behoorden dit keer o.a.:

Zeven kleine criminelen (Christian Frascella):
Ze waren allemaal ongeveer twaalf jaar oud toen ze besloten de plaatselijke bank te beroven.
(Die zin alleen al. Er schieten je een dozijn vragen binnen, dus dan kan ik het maar beter lezen ook).

Véronique (Michelle Visser):
1882. De achttienjarige Véronique woont met haar moeder en oma op landgoed Welestae bij Zutphen. Na zijn overlijden laat haar vader het landgoed echter in de rode cijfers achter, en de enige oplossing is een huwelijk tussen Véronique en Pieter Meijer, zoon van een steenrijke maar volkse ondernemer, die met deze verbintenis geaccepteerd hoopt te worden door de Amsterdamse elite.
(Ik lees zelden oorspronkelijk Nederlands (literair) werk, maar de omslag belooft een historische roman en ben benieuwd nav positieve recensies).

Het Lotsoffer (Jochem de Jong):
Het is inmiddels decennia geleden dat de werelden van de goden en mensen voor de laatste keer met elkaar in aanraking kwamen. De strijd tussen de waanzinnig geworden god Therias en zijn tegenstrevers heeft er destijds toe geleid dat alle andersdenkenden de stad Irulhar moesten verlaten.
(Waanzinnige goden, fantasy. Altijd goed).

De Kinderdief (Brom):
Stil als een schaduw dwaalt Peter door de straten van New York: hij is op zoek naar kinderen die hem willen volgen naar zijn magische rijk, waar niemand ooit zal opgroeien. Maar hij vertelt er niet bij dat er ook vreselijke gevaren wachten.
(Is van dezelfde uitgeverij als van Alice in Stoomland, en ben dus erg benieuwd).

Het proces van de eeuw (Christiaan Alberdingk Thijm):
'Er zijn twee dingen waarvan je niet wil weten hoe ze gemaakt worden: frikandellen en advocaten.'
(als jurist moet ik dit boek gewoon lezen).

Intussen ga ik vrolijk verder in mijn recensieboek Het Heksenalfabet dat lekker vlot leest. Naar mijn gevoel zijn er overigens veel sterke boeken afgeleverd dit jaar. Er wordt overal geklaagd over de boekenwereld, maar de mijne draait vrolijk door. Over de wereld en doordraaien gesproken, en in de trant van positiviteit; de Wereld draait door komt met een vast boekenonderdeel.

Ik heb me tijdens deze verkiezingen voorgenomen om ALLE info mbt lijsttrekkers, debatten etc. te negeren. Iets waar ik tot zover uitstekend in ben geslaagd. Ik heb niet de illusie dat er iets/veel gaat veranderen, ongeacht wie er op de Game of Thrones komt te zitten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten