Boekenoogst Oktober. Wat had de bibliotheek te bieden?


Het is weer een maand verder en het was dus weer tijd voor een uitgebreider bezoek aan de bieb. Wat heb ik dit keer allemaal meegenomen? Naast een thriller zoals Daemonium en fantasy zoals De poorten van de onderwereld van Sam Sykes, kwam ik ook een aparte dystopisch roman tegen zoals Supertriest waargebeurd liefdesverhaal van Gary Shteyngart.

De kroon op mijn bibliotheekbezoek was toch wel de biografie van mijn favoriete leadzanger Freddie Mercury dat al een tijdje op mijn readlist stond. De overige boeken zijn (vlnr):

Daemonium van J. Deseyn (thriller):
Een genootschap van mediums roept demonen op die in opdracht gruwelijke moorden plegen totdat een van de demonen zich tegen hen keert.

Verraad in de Dalen van K. Cashore (fantasy):
Vlam (17) is een monstermeisje met een verpletterende schoonheid uit het koninkrijk de Dalen. Vanwege haar manipulerende geest is zij ten tijde van een burgeroorlog nodig aan het hof.
(Dit is het vervolg op De gave van Katsa, waar ik erg van genoten heb).

De poorten van de onderwereld van Sam Sykes (fantasy):
Een groep avonturiers komt in grote problemen als een demon een machtig boek steelt van de priester die ze hadden moeten beschermen.
 
Gone, honger van Michael Grant (dystopie):
De kinderen in Perdido Beach zien de 15-jarige Sam als hun leider. Ondertussen raakt het eten op en blijkt in een mijnschacht net buiten de stad de 'Duisternis' te huizen. Ook deze Duisternis heeft honger.

Imperium van Robert Harris (historische misdaad):
Als de jonge advocaat Cicero in 70 v.Chr. de aandacht trekt met een zaak tegen een corrupte bestuurder, is dat het begin van zijn glanzende carrière als advocaat en staatsman.

Supertriest waargebeurd liefdesverhaal van Gary Shteyngart (dystopie):
In de nabije toekomst, als Amerika bijna failliet is en privacy niet meer bestaat, krijgt een van oorsprong Russische joodse man een relatie met vallen en opstaan met een jonge Koreaanse vrouw.

Het tweede korte leven van Bree Tanner van Stephenie Meyer (Twilight, recensieboek):
Bree Tanner (15, ik-figuur) is als weggelopen tiener gerekruteerd voor een leger van vampiernieuwelingen. Bree komt erachter dat leider Riley de boel belazert.

De elementen van Stephanie Beerden (fantasy, recensieboek):
Op de nacht van haar zestiende verjaardag ontdekt Arima hoe belangrijk zij wel niet is voor haar wereld. De nieuwe vrouwe geest, één van de vijf vrouwen der elementen. Het begin van een gevaarlijk avontuur die haar dwars door Ilendia en de Andere landen leidt om haar lotsbestemming waar te maken het vinden van de andere Vrouwen der Elementen.

Heb jij nog aanraders? Dan hoor ik dat graag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten