Londen & debuutroman Amber

Wanneer je high fantasy schrijft moet je je wereld zelf verzinnen om het realistisch te maken. Namen, steden, personages, gewoontes, alles wordt door jezelf bedacht. Wanneer je verhaal echter een hedendaagse young adult betreft met een magisch tintje, hoort de setting vooral te 'kloppen'. Dat was mijn idee achter mijn lang weekend Londen. Amber speelt zich af in het zuiden van Engeland, waarbij een hoofdstuk in Londen plaats vind. Hoewel het stadje Somerset voornamelijk fictief is, geldt dit niet voor de hoofdstad. Het was dus niet alleen heerlijk om weer eens in deze bruisende stad te wandelen met geweldige (en gratis!) musea, maar vooral ook een research trip om de plekken af te gaan die Amber bezoekt, zoals the Eye, maar ook de pub The Dog and the Duck.

Mijn reis leidde me via de binnenstad aan de Theems naar het trendy Soho, China Town en het imposante British Museum. Gelukkig was vrijwel alles zoals ik het me herinnerde en dus 'kloppend' weergegeven in mijn manuscript.

Zoek je inspiratie voor je manuscript? Bezoek Londen!

2 opmerkingen:

  1. Londen staat heel hoog op de lijst van plekken die ik nog wil bezoeken. Manlief en ik doen dit jaar Engeland nog aan, maar hij wil nog niet prijsgeven naar welke stad :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het is zekers de moeite waard. Was voor mij alweer de 3e keer, en verveelt geen moment.

    BeantwoordenVerwijderen