Fantasy of SF? De bieb schijnt t niet te weten. Van Eddings, Gaiman tot Pratchett

Love the library!
De vaste biebganger weet dat ze op de hoofdvestiging verschillende stands hebben geordend naar genre. Het viel me dan ook erg tegen toen ik "Science Fiction" zag staan bij een stand waar voornamelijk fantasy boeken lagen. Het enige sf dat er lag was eigenlijk Star Wars. Maar goed, dat mocht de pret niet drukken. Wat lag er, en wat heb ik meegenomen?

Amerikaanse Goden - Neil Gaiman
Een Amerikaanse ex-gevangene ontmoet een mysterieuze man met wie hij door de Verenigde Staten trekt; samen maken ze kennis met allerlei gereïncarneerde goden.


Ik heb een hoop gehoord over Gaiman, en als fervent fantasylezer kan ik natuurlijk niet achterblijven om op zijn minst een boek van hem gelezen te hebben. Van de overige titels heb ik er een hoop overwogen, maar helaas zaten er veel, zo niet alleen maar, vervolgdelen tussen. Wanneer ik aan een nieuwe fantasyserie begin, dan doe ik dat uiteraard vanaf het begin.

Iemand nog andere fantasy tips?

vlnr; de Zege van de adelaars (N. Novik) - de Saffieren roos (D. Eddings) - de Wetten van de magie (T. Goodkind) - Wonderkind (G.L. D'Andrea) - de Beproeving (F. McIntosh)   
vlnr; de laatste wachter (J. Grubb, A. Moss) - Amerikaanse Goden (N. Gaiman) - de Saga van Axis (S. Douglass) - Laatste kronieken (S. Donaldson)

2 opmerkingen:

  1. Neil Gaiman is inderdaad erg goed. Tip: Bij de Action liggen de boeken van Gaiman nu voor 1,99 p.s.

    Van de boeken op de foto's kon ik Goodkind echt niet doorkomen, heb ik vroeger erg genoten van Eddings (niet bijzonder, maar wel vermakelijk) en is de Temeraire serie van Novik wel aan te raden. (alleen jammer dat Boekerij het laatste deel niet gaat vertalen)

    Als je niet schuwt van wat donkere fantasy is Het Wonderkind van D'Andrea zeker een must-read :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Goeie tip. En ik hou zeker van donkere fantasy, dus D'Andrea gaat op de lijst. Tks.

    BeantwoordenVerwijderen