Het wolvenmeisje - S.A. Swann

Lilly is een weerwolfmeisje, achttien jaar nu. In haar wolvengedaante is ze supersterk en 'afgericht' om in opdracht van haar christenmeesters, rebellerende of ketterende plattelanders in het gareel te krijgen. Lilly leeft een dubbelleven, enerzijds is zij een getrainde moordmachine, anderzijds een eenzame puber die hunkert naar liefde. Als zij eindelijk ontsnapt en de wildernis in vlucht wordt ze gevonden door Udolf, de zoon van Jansburgs laatste heidense krijgsheer. Intussen heeft ridder Erhard von Stendhal, die vastbesloten is de vogelvrij verklaarde Lilly aan zijn zwaard te rijgen, zich vastgebeten in haar spoor. Een harmonieus bestaan lijkt voor het wolvenmeisje niet weggelegd. Of is er nog hoop?

Het Wolvenmeisje is zeker een interessant verhaal met niet alledaagse personages. Om te beginnen het feit dat het eindelijk eens een keer over een weerwolfmeisje gaat in plaats van over een jongen. Daarnaast is Udolf niet de stoere, sterke alfa in het verhaal die het meisje beschermt. Hij heeft één arm en worstelt met zijn handicap. Ik vond het sowieso apart om te lezen over iemand met een handicap die de hoofdrol heeft en besefte toen pas eigenlijk dat dit zelden voorkomt in boeken. Ook is Lilly sterker dan Udolf, iets dat ook zelden voorkomt in boeken. 

Ok, qua originaliteit is er dus niks mis met het verhaal. Waarom zijn mijn verwachtingen dan niet helemaal waar gemaakt? Dit komt doordat de verhaallijn in tweeën is gedeeld. Het ene deel met Lilly en Udolf dat interessant is en waar ik meer over wil weten, en het andere over oftewel het verleden oftewel het heden van christelijke kerkheren en hun jacht op Lilly. Die laatste stukken vond ik gewoon een stuk minder interessant, en had ik liever vaker afgewisseld willen zien door de interactie tussen Lilly en Udolf. Het verhaal loopt gewoon een stuk trager door de afwisselende perspectieven waar het gaat over de Kerk en de kerstening van de heidenen. Afgezien hiervan is het een leuk, origineel verhaal met halverwege het verhaal nog een leuke twist die ik in het begin niet aan zag komen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten