Game of Thrones Seizoen 3


De eerste aflevering van seizoen 3 van Game of Thrones is deze week verschenen en hoe! Het was een rit van 53 minuten vol spanning, mysterie, en actie. Er was echter zoals gewoonlijk ook genoeg ruimte voor levensecht drama, dit keer in de vorm van Tyrion Lannister. Hoe zijn vader tegen hem tekeer ging was gewoon schrijnend. Het deed zelfs mij pijn! Het was in ieder geval een zeer belovend begin van dit seizoen en ik heb het gevoel dat het alleen maar beter gaat worden. Inmiddels is seizoen 4 btw ook al aangekondigd.
Ik was dus absoluut niet verbaasd toen ik vandaag op Nu.nl las dat Game of Thrones alle downloadrecords heeft verbroken. 

Hoe verging het mijn favoriete persoontjes, Daenerys Targaryen en Tyrion Lannister, tijdens het begin van dit nieuwe seizoen?
Spoiler alert!


Na een wat 'saai' tweede seizoen voor de Moeder der Draken, oftewel Daenerys Targaryen, gaat het dit seizoen ongetwijfeld anders. Niet alleen zijn haar baby draakjes inmiddels kleuters, maar is zij de grote zee overgestoken met haar Dothraki clan, of nou ja, wat ervan over is en dat is niet veel. Reden dus om op zoek te gaan naar een echt leger. Het leger waar zij over onderhandelt bestaat uit 8000 soldaten met en hart van ijs, want om tot hun elite te horen moet je een baby hebben gedood en de moeder (nee, de eigenaar!) van de baby een zilveren munt geven als betaling. Terwijl de handelaar van de soldaten dit laat vertalen, kreeg ik spontaan de neiging om zijn keel door te knijpen. Iets dat Daenerys ongetwijfeld ook zou hebben gedaan als zijn woorden waren vertaald zoals hij ze letterlijk zei (dus inclusief zijn beledigingen).

Hoe maakt Tyrion het intussen? Aan het eind van seizoen 2 had mijn favoriete fantasy dwerg het voor elkaar gekregen om het beleg van Kings Landing te houden. Iets dat hem een diagonaal littekens over zijn gezicht heeft bezorgd. Wat mij betreft een aandenken van zijn moed, maar wat Tyrion betreft het zoveelste dat hem als 'lelijk' markeert. Iets dat zijn zus (de meedogenloze Cersei) en zijn vader (de spijkerharde Lannister patriach) hem nogmaals in de neus wrijven.

Ik zat net lekker helemaal in Game of Thrones modus toen het ineens afliep. Tot mijn verbazing keek ik niet naar een heuse film, maar slechts naar een deel van een serie. Een serie die zo goed in elkaar zit dat iedere aflevering wel een film lijkt.


Wie is jouw favoriete personages?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten