Hannibal - de serie. Hoe het begon!

Viewer discretion advised! Dat is vrijwel de eerste tekst die je te zien krijgt bij de premiere van de serie Hannibal. En wat een begin dat deze serie heeft. De scene opent met een vrouw die in een plas bloed in de woonkamer ligt, omringt door de FBI, en in het bijzonder door de enigszins contactgestoorde professor/FBI medewerker Will Graham (een rol van Edward Norton in Red Dragon).
Iedereen kent natuurlijk de briljante psychiater/(parttime) kannibaal Hannibal Lecter die uit het brein van Thomas Harris is gesprongen. De boekverfilming van Silence of the Lambs met Jodie Foster en Anthony Hopkins was een groot succes. Inmiddels is er nu dus ook een serie uit die het begin van Lecters glipperige pad naar de kannibaal in hem laat zien.

Wat vond ik van deze eerste aflevering?


Hannibal is tot zover niet te vergelijken met al die andere crime series die de avondtelevisie overvloedig bezig houden. De personages zijn compleet anders (geen cliché dronken/gescheiden/alcoholistische rechercheur) en bovendien is de verhaallijn sinister waardoor het eindelijk eens wat anders is dan al die CSI wannabe crime series. Het enige 'normale' personage tot zover is Laurence Fishburne in zijn rol als agent Jack Crawford.

Hannibal is eindelijk eens een crime serie die je door de ogen van de 'bad guy' ziet. Een bad guy die overigens - de ironie - wel eens voor de FBI werkt. O, en dan heb je nog Will Graham die zich zo goed in het brein van een psychopaat kan plaatsen dat hij zijn actief als het ware in zijn hoofd zelf uitvoert. 

Aan het eind van de aflevering was er een preview voor opkomende week, en ik moet zeggen dat die er niet al te florissant uitzag. In crime serie termen is dat natuurlijk absoluut positief. Hannibal smaakt zeker naar meer!

ps: niet aan te raden als je geen sterke maag hebt.

2 opmerkingen: