Boeken kopen bij de politie


Ja, jullie lezen het goed; boeken kopen bij de politie. De laatste plek waar ik verwachtte om papieren juweeltjes tegen te kopen was bij de politie. Toen ik er vanmiddag een bezoek bracht (werkgerelateerd voor de nieuwsgierigen onder ons) kwam ik een bak tegen waarbij tweedehandse boeken werden aangeboden tegen scherpe prijzen. Het geld dat hiermee wordt opgehaald gaat naar het Kanker bestrijdingsfonds, wat deze actie dus gewoon een prachtig initiatief maakt. Niet alleen heb ik dus een drietal boeken (waaronder 2 hard covers!) in uitstekende staat weten te scoren om mijn bibliotheek mee te verrijken, maar heb ik ook nog eens een bijdrage geleverd aan een goed doel. Een win/win situatie dus.

Wat heb ik meegenomen?
Er waren (niet geheel verrassend) vrij veel crime boeken te vinden zoals van Grisham en Dan Brown, maar ik ging voor Diana Gabaldon, Agatha Christie en een voor mij nog onbekende schrijver, Manuel Rivas.

# Boeken branden slecht:
Hoe kan ik een boek met een dergelijke titel nu laten liggen? Niet dus. 

1936, het begin van de Spaanse Burgeroorlog.De stad La Coruña beleeft een nachtmerrie: op het plein verbranden falangisten een grote stapel boeken. Boeken uit de vele Ateneos, de culturele verenigingen, uit bibliotheken en uit privéverzamelingen van de overwonnenen. De rook is plakkerig en stijgt niet op. En ruikt naar mensenvlees.In Boeken branden slecht worden overwinnaars en overwonnenen gevolgd, over een tijdspanne van drie generaties. De levens van boeken, mensen en taal lopen dwars door elkaar

Dit is alweer het 7e deel van de bekende Reiziger reeks van Diana Gabaldon. Mocht je daar nog niet aan begonnen zijn wil ik het je zeker aanraden. Ik heb pas het 1e deel gelezen omdat deel 2 gewoon nog steeds niet te vinden is in de lokale bieb. Dit terwijl alle overige delen er wel gewoon zijn. Vreemde zaak, maar ik wacht nu een beetje koppig/beetje uit principe, tot ze ook deel 2 aanschaffen zodat ik het chronologisch juist kan lezen.

# Moord in de Orient Express/Moord op de Nijl.
Twee beroemde werken van Agatha Christie in een prachtige gebonden wijze. Ook die ging al vlug mee.


Heb jij weleens boeken gekocht op een totaal onverwachte plek? Daar ben ik dan wel weer benieuwd naar.

4 opmerkingen:

 1. Wat een leuk initiatief dat ze daar boeken verkopen voor het goede doel. Ik heb eigenlijk nog nooit echt op een aparte plek boeken gekocht.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zelf koop ik ook eigenlijk alleen maar op de standaardlocaties.

  Maar dat eerste boek, Boeken branden slecht, klinkt wel heel erg goed. Een nieuwe voor op mijn lijstje!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik had al een vermoeden dat dit boek binnen je genre zou vallen :) Ik zal het lezen en recenseren voor je.

   Verwijderen
 3. Ben heel benieuwd naar de recensie (al koop ik hem waarschijnlijk toch wel :)

  Met een beetje geluk kom ik hem donderdag op het Boekenfestijn tegen...

  BeantwoordenVerwijderen