Boekenoogst bibliotheek mei

Ok, toegegeven, er kwam de laatste tijd niet heel veel terecht van lezen. Ook ben ik wat minder dan gewoonlijk in de bibliotheek geweest, maar dat wil niet zeggen dat ik niet meer om jullie geef!
Jullie zijn en blijven mijn lust en leven. Boeken; ik hou van jullie!

De reden van mijn onachtzaamheid was gelegen in het feit dat ik het gewoon druk had met de redactie van mijn manuscript Amber. Deze is inmiddels zo goed als klaar en is nu verzonden voor de aller laatste redactieronde, waarbij de punten en comma's enz worden gecontroleerd. Dit wil weer zeggen dat ik alle tijd heb om vrolijk te lezen. Hoewel ik mezelf had voorgenomen om deze maand op zijn minst 1 klassieker uit te lezen is dit er nog niet van gekomen. Wel ben ik alvast begonnen in Bram Stoker's Dracula die ik vorig jaar op het Boekenfestijn heb uitgekozen als gratis boek.

Welke boeken heb ik meegenomen uit de bieb?


Een verschrikkelijke schoonheid (Libba Bray):
De vijftienjarige Clary woont met haar moeder in New York. Wanneer deze ontvoerd wordt, komt Clary achter het familiegeheim: haar moeder behoorde ooit tot een groep demonenjagers. Langzaamaan lukt het Clary om tot die wereld door te dringen. Maar de wereld van de demonenjagers is verscheurd. Zal het Clary en haar vrienden lukken om haar moeder te redden?

Stad van beenderen (Cassandra Clare):
De vijftienjarige Clary woont met haar moeder in New York. Wanneer deze ontvoerd wordt, komt Clary achter het familiegeheim: haar moeder behoorde ooit tot een groep demonenjagers.

Lupidae (Birgit Berg)
De 13-jarige Syribil ontdekt onvermoede krachten in zichzelf, die een cruciale rol zullen spelen in het conflict tussen de mensheid en de Nhir.

Blauw goud (Almar Otten):
Wanneer een tekenaar, die van zijn moeder een 15de eeuws getijdenboek heeft geërfd, met zijn vriendin de herkomst ervan probeert te achterhalen, blijkt dat een heel gevaarlijk voornemen.

Een wereld zonder hemel (Veronica Rossi):
De aarde is onleefbaar geworden. Aria (16) woont in een virtuele wereld, in een hermetisch afgesloten stad. Op een dag wordt ze de stad uit gezet en moet ze buiten zien te overleven

De witte merrie (Jules Watson):
In de 1e eeuw moet een Schotse prinses leven met het geweld dat ze in haar jeugd heeft meegemaakt, maar ook met een Ierse vreemdeling met wie ze trouwt om haar volk te beschermen en de dreiging van de oprukkende Romeinen.

Vrees me (Tahereh Mafi):
Julliete (17, ik-figuur) verblijft in een zwaar bewaakte psychiatrische inrichting. Het Herstel wil haar speciale 'gave' gebruiken om de totale macht over de wereld te veroveren. Maar dan krijgt ze een nieuwe celgenoot, die haar de moed geeft om terug te vechtenGeen opmerkingen:

Een reactie posten