Hoeveel boeken heb jij?

Na mijn eerste bezoek aan de Kringloopwinkel waar ik een geweldige slag sloeg met betrekking tot hardcover klassiekers kwam ik op het briljante idee om mijn boeken te inventariseren. Over enkele maanden is het weer tijd voor het Boekenfestijn namelijk en er zijn bepaalde boeken die ik per se wil aanschaffen maar die ik wellicht al heb…
Denk hierbij aan Sense and Sensibility en Pride and Prejudice, maar ook bepaalde fantasy boeken en romans. 

Hoe dan ook, het leek me handig om een lijst op te stellen van de boeken die ik al heb om te voorkomen dat ik ze dubbel koop. 
Ik kwam er laatst bijvoorbeeld achter dat ik Het Labyrint van Kate Mosse al had gekocht, maar nu heb ik ook een hardcover zag ik. Die heb ik cadeau gekregen, maar toen ik het cadeau kreeg had ik niet door dat ik het al ergens bij een Boekenfestijn had gekocht maar het nog op mijn TBR lijst stond.

Een tweede gedachte was: hoeveel boeken heb ik nu eigenlijk? Ik denk dat het er tegen de 400 ofzo zijn, maar zeker weet ik het niet. Nu het grootste deel nog in een verhuisdoos ligt, een ander deel in mijn kamer is opgestapeld is het onzeker. Toen dacht ik… hoeveel boeken zouden de meeste mensen eigenlijk hebben? Ik volg veel boekenblogs en ben toch wel erg nieuwsgierig naar dit aantal.

Dus, hoeveel boeken heb jij?

5 opmerkingen:

 1. Mijn Goodreads zegt 306. Waarvan 121 nog ongelezen haha. Goodreads is trouwens wel een handige manier om je boeken te inventariseren.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb ongeveer 200 boeken in mijn boekenkast en wil er natuurlijk nog veel meer, maar jammer genoeg staat de omvang van mijn boekenkast dat nog niet toe. Binnenkort krijg ik mijn eigen bibliotheek/kantoor dus dan zal de verzameling snel groeien denk ik :P

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Er staan nu zo'n 150 boeken ongeveer (de te lezen boeken niet meegerekend). Dat zijn boeken die ik sinds 2003 ongeveer heb gekocht. Er zit bij mij een stijgende lijn in het lezen... Voor de middelbare school las ik veel, maar dat waren vooral boeken uit de bieb. Daarvoor had ik een hoop kinderboeken (logisch), maar die liggen goed ingepakt op de zolder.

  Na de middelbare school was ik het lezen even beu, tijdens het studeren heb ik het dus weer opgepakt. Waar ik eerst (zeer) schrijversvast was en een paar boeken per jaar las, ben ik steeds losser geworden en steeds meer gaan lezen. Waar ik, voor mijn blog die startte februari vorig jaar, 27 boeken in 10 maanden las, zit ik nu aan 23 boeken in 5 maanden. Ik koop alles (of winnen, of leesacties op CrimeZone), leen niets meer, dus dat gaat redelijk hard. Tel daar een bezoek aan 4 boekenfestijnen per jaar bij op, dus de verzameling zal exponentieel gaan groeien op deze manier. Tja, ruimtenood zit er wel degelijk aan te komen nu haha :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Goodreads is inderdaad een hele handige manier om je boeken bij te houden. Mijn teller staat nu op 521 en ik moet er nog een paar invoeren. En ik ken het probleem, ik heb ook wel eens boeken gekocht die ik al bleek te hebben!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb op Goodreads niet alle boeken ingevoerd die ik heb. Misschien moet ik een keer met mijn laptop voor mijn boekenkast gaan staan om dat te doen. Het zijn er in ieder geval heel wat! Ze passen ook niet meer allemaal in mijn boekenkast, dus nu liggen ze overal. Laatst wel een grote boekenopruiming gedaan. Minsten 30 boeken weggegeven en een verhuisdoos vol boeken die ik via goodreads (Groep: De jonge Nederlandse lezers) probeer te ruilen! Op deze manier blijft boeken lezen ook nog eens betaalbaar.

  BeantwoordenVerwijderen