Leesactie voor kids: gratis ebooks


Vanaf vandaag liggen op alle schoolpleinen in heel Nederland gratis digitale boeken verstopt. Op ieder schoolplein liggen tot en met 31 mei de e-books voor het oprapen! Alle leerlingen maken middels deze landelijke leesactie kans op een gratis ebook.

Het doel van deze innovatieve actie is: 'Leesbeleving en het bijbrengen van kunsthistorisch besef'. Meedoen is voor iedereen toegankelijk en gratis!
Lezen is leuk en geschiedenis is cool! T/m vrijdag 31 mei liggen op ieder schoolplein digitale cadeautjes verstopt. Alle leerlingen maken dagelijks kans om hét nieuwe super spannende Nederlandse jeugdboek te winnen: 'Secret Scouts en De Verloren Leonardo'. Dit is het eerste deel uit de nieuwe Secret Scouts-serie. Razendsnelle avonturen, vol kunsthistorische feiten & fictie met spanning tot de laatste bladzijde. Alle leerlingen praten na het lezen van dit spannende verhaal nog dagen na over Leonardo da Vinci, zijn kunst en al zijn ontdekkingen. Leerlingen, ouders en schooldirectie zijn razend enthousiast.


Hoe werkt het?  • Op alle schoolpleinen liggen, door middel van gps codes, vijf dagen lang digitale cadeautjes verstopt.
  • Iedere leerling, ouder en docent kan iedere actiedag één digitaal cadeautje 'oprapen'.
  • In 1476 cadeautjes zit een gratis e-book.
  • De digitale kadootjes zijn op iedere smartphone zichtbaar na het downloaden van de app 'Repudo'.
Deze 'Repudo' app is gratis te downloaden HIER in de iTunes en HIER in de Google Play store. Via de app ziet men op de kaart van Nederland waar de cadeautjes liggen. In dit geval op alle schoolpleinen! Men loopt met de smartphone naar de locatie, klikt op het cadeautje op de kaart en haalt zo het gratis ebook binnen! Makkelijk, gratis en voor iedereen toegankelijk! Een week lang iedere dag opnieuw kans! 

1 opmerking:

  1. Voor nog meer gratis (kinder)ebooks is www.gratis-boek.nl ook een hele goeie site. De ebooks op die site kun je namelijk ook op je ereader lezen. Daar heb je dus geen app voor nodig.

    BeantwoordenVerwijderen