Nieuwe serie - Under the Dome

Under the Dome is een science fiction horror verhaal dat is verfilmd naar het gelijknamige boek van Stephen King. Toen ik las dat het ging over een Amerikaans stadje dat van de ene op de andere dag wordt ingemetseld door een onzichtbare koepel moest ik meteen aan de briljante Gone serie van Michael Grant denken. Dat gaat over een groep jongeren bij wie hetzelfde gebeurt, met de twist dat alle mensen boven de 15 jaar eveneens verdwijnen. Mijn verwachtingen kwamen meteen erg hoog te liggen, maar ik heb de eerste aflevering toch een eerlijke kans gegeven. Stephen King is nu eenmaal de master of suspense en hij heeft ook een grote rol bij de de productie van de serie, dus slecht kan het niet worden toch?

De serie begint meteen goed. Een man die ergens in het bos iemand aan het begraven is. Dit roept uiteraard 1001 vragen op en die vragen houden aan naarmate er meer personages worden geïntroduceerd. Het moment is echter afwachten totdat de onzichtbare koepel eindelijk verschijnt. Wanneer dit eenmaal gebeurt is dit absoluut geen teleurstelling. Het mooiste is echter dat niet alles per se om de koepel draait waardoor het stadje is afgesneden van de rest van de wereld, nee het draait om de personages. Nog voordat de koepel verschijnt zijn er namelijk al genoeg gebeurtenissen waar je je vraagtekens bij zet in de zin van 'oe, hoe zal het met die en die verder verlopen'.

De pilot smaakt in ieder geval naar meer. Ik heb diverse theorieën over de ontknoping en kan niet wachten om de zien of ik gelijk heb.

Voor een preview zie de trailer hier onder.1 opmerking:

  1. Ik ben deze ook aan het volgen. Echt heel erg spannend. Ik gilde wel bij die scène met die gehalveerde koe *brrrr*

    BeantwoordenVerwijderen