Despicable me 2!

Er zijn van die films waar ik zo op het eerste gezicht totaal geen interesse in heb. Zo was ik ooit erg bevooroordeeld over Ice age en weigerde er naar toe te gaan. Mijn beste vriendin was er weg van en zo werd ik overgehaald om het eens te bekijken en dan pas mijn oordeel te vormen. Zo ook met Despicable me. Ok, iedereen die deze film ziet moet op zijn minst een paar minions willen. Nadat in deel 1 het hart van de superschurk Gru werd veroverd door 3 weesmeisjes, zie je in deel 2 hoe deze relatie zich verder ontwikkelt. In Gru's geval gaat hij van Schurk die de maan steelt naar liefhebbende vader die jam gaat verkopen. Het duurt echter niet lang voordat zijn verleden hem inhaalt...


Gru is nog steeds zijn eigen chagrijnige zelf, tenzij hij met een van zijn kindjes praat. Dan is hij ineens de vriendelijkheid zelve en dat blijft gewoon verterend mooi om te zien.

Op een gegeven moment gebeuren er echter vreemde dingen, de minions beginnen stuk voor stuk te verdwijnen en alle tekens wijzen er op dat een oude schurk weer tevoorschijn is gekomen. Ik wil niet teveel spoilen, maar zal 1 scene noemen die me echt bij is gebleven. Wanneer Gru vertelt over een oude schurk gaat hij zo over the top dat ik gewoon in een deuk lag. Moet je voorstellen, een enorme schurk die met zijn borstkas een wagen plet en die op de rug van een haai rijd en daarmee in een vulkaan springt. Hilarisch. Een echte aanrader dus voor jong en oud.


1 opmerking: