Persberichten! Deutschboden van Moritz Von Uslar

Persberichten. Als je een tijdje over o.a. boeken aan het bloggen bent krijg je vanzelf persberichten in je mailbox, aldus mijn ervaring. 
Het persbericht over Deutschboden van Moritz Von Uslar maakte me nieuwsgierig naar het boek en dat wil ik (uiteindelijk) graag delen met mijn lezers.

Toen ik van uitgeverij Leesmagazijn een positieve reactie kreeg op mijn aanvraag van een recensie exemplaar was het dus tijd voor een blogpost.

Persbericht:
Deutschboden van Moritz Von Uslar. Alles wat men over Duitsland vermoedde, maar nog niet wist.Moritz von Uslar gaat op zoek naar een Duits provinciestadje met een boksclub en een kroeg, en die vindt hij in de gemeente Oberhavel, op ruim een uur rijden ten noorden van Berlijn. Pension Heimat, Franky's Place, café Schröder: de reporter luistert mee, kijkt toe en drinkt stevig mee. Hij blijft er drie maanden en gaat terug naar huis met stof voor een grote literaire reportage- een hedendaagse geschiedenis en tegelijkertijd een avonturenroman. De hoofdpersonen: kroegbaas Heiko, de verhalenverteller Blocky en de punk Raoul met zijn band 5 Teeth Less. Nauwkeurige observaties, letterlijk weergegeven gesprekken en een overvloed aan absurde, roerende en angstaanjagende dagelijkse besognes betrekken de lezer bij het verhaal. Klassieke verslaggeving, hypermodern.
Wat me het meest opvalt aan de beschrijving van dit boek is het element 'literair'. Literatuur is niet bepaald mijn gebruikelijke genre. Engelse literatuur uitgezonderd. Ik leef echter bij het credo 'verandering van spijs doet eten' en vind het goed om mezelf af en toe uit te dagen in boekenland.
Een recensie volgt!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten