Nieuwe series! o.a. The Originals, Agents of SHIELD, Mob City

Het is weer zover. September, september.... tijd voor de afkick van nieuwe series en het begin van het nieuwe seizoen van reeds bestaande series. Hier volgt een kort overzicht van nieuwe series (van the Originals, Almost human en Mob City tot Marvel's agents of S.H.I.E.L.D.) waar ik het meest naar uitkijk. Ik heb het overzicht samengesteld n.a.v. de trailers en de korte samenvatting van het verhaal.

- The Originals: (3 oktober)
Degenen die the Vampire diaries volgen weten natuurlijk allang dat de Originals, met aan het hoofd big bad ass Klaus, een spinoff serie hebben gekregen. Nu kan dit twee kanten op gaan. Het is veel leuker dan the Vampire diaries, wat op zich niet bepaald moeilijk is (wanneer je Elena een paar keer hebt zien huilen heb je het wel gehad met die serie - al is Damon wel de moeite om voor te blijven kijken xd), of het is drie keer niks.

Waar gaat the Originals over?
Klauw keert terug naar 'zijn' stad New Orleans en komt er in contact met zijn voormalige protegé, Marcel. Marcel is nu de baas ("I am king!" in zijn woorden) over deze stad waar heksen tweederangs burgers zijn. Iedereen die een beetje in kan schatten hoe het kan aflopen met twee sterke alfa mannetje, ziet wel in dat deze stad te klein is voor twee 'kings'.- the Tomorrow people (9 oktober)
Mutanten zijn populair. Dit is weer een serie over tieners met superkrachten, wellicht een beetje zoals Heroes en Agents of S.H.I.E.L.D. misschien. Zoals je al kunt raden vinden deze mutanten elkaar en worden ze uiteraard opgejaagd door een of andere groep/overheidsinstantie, in dit geval een paramilitaire groep genaamd Ultra. Niet bepaald origineel, maar misschien verdient het een kans.- Sleepy Hollow:
Ja, de film met Johnny Depp in de hoofdrol heeft een serie gekregen! In Sleepy Hollow maakt de detective Ichabod Crane een timewarp en komt in het moderne America terecht waar bij de vier Ruiters van de Apocalyps tegen moet houden.- Marvel's agents of S.H.I.E.L.D.
Ik kijk toch wel het meest uit naar deze serie waar ik eerder al over heb geblogged. Het wordt mede geproduceerd door Joss Whedon (held!), de man achter o.a. Buffy the Vampire Slayer, Angel en the Avengers.

- Mob city
Ik las de titel en moest meteen denken aan Boardwalk Empire en ben er ergens bang voor dat dit een soort kopie/slap aftreksel gaat worden, maar misschien heb ik het mis. Mob City is gebaseerd op het boek  L.A. Noir: The Struggle for the Soul of America's Most Seductive City van John Buntin. Het speelt zich af in de jaren '40 en '50 van de vorige eeuw en gaat over het waar gebeurde conflict tussen the LAPD en de gangster Mickey Cohen.


- Almost human (4 november)
In de toekomst worden menselijke agenten in een team gezet met organische agenten om de vrede te bewaken. Het verhaal speelt zich dus af in de toekomst en Artificial Intelligence en hoge technologische ontwikkelingen
Naar welke nieuwe series(s) kijk jij uit?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten