Boek gewonnen! De Wandelhoer

What's in a title, right? Nou, in dit geval vond ik de titel De Wandelhoer mateloos intrigerend. Zo zeer zelfs dat ik mee deed met een actie op Cravingpages om het boek te winnen. Terug van vakantie ontdekte ik een briefje van de postbode dat hij een pakketje had afgeleverd bij de buren. Het duurde ca. een hele week (!) tot ik eindelijk de buurman te pakken kreeg en het boek in mijn handen had. Het is een vrij dik boek wat ik juist heerlijk vind. Het idee van een sterke vrouw, die eigenlijk alles heeft en alles verliest maar het niet opgeeft is helemaal mijn ding. Aangezien het boek in een historische setting plaatsvind deed het me een beetje denken aan de Reiziger serie van Diana Gabaldon en ik hoop echt dat het in de buurt van dat boek komt qua niveau. Keeping my fingers crossed, stijgt dit boek gelijk boven naar mijn To read list. Een lijst die langer en langer wordt en waarschijnlijk uit zijn voegen gaat barsten als ik volgende week naar het Boekenfestijn ga...

Niks mis mee natuurlijk, want boeken zijn nu eenmaal een investering. Een recensie volgt natuurlijk zo snel mogelijk. Kijk intussen met me mee en ontdekt waar dit boek over gaat.


Beschrijving: 
Konstanz, het jaar 1414. De beeldschone Marie Schärer leidt een onbezorgd leven. Tot haar vader haar wil laten trouwen met Ruppertus, de zoon van de Graaf von Keilburg. Maar Marie’s grote liefde is Michel Adler, die vanwege zijn lage sociale status niet aan de verwachtingen van haar vader voldoet. Als Ruppertus merkt dat Marie hem eigenlijk niet wil, zint op wraak. Hij beschuldigt Marie van ontucht en ze wordt gemarteld en verbannen uit de stad. De rondreizende prostituee Hiltrud vindt Marie en verzorgt haar. Maar die hulp is niet gratis. Om te overleven moet Marie daarna haar lichaam verkopen… De Wandelhoer is een oprechte roman die het hart van miljoenen lezers al wist te raken. Diep ontroerende roman over een krachtige vrouw die strijdt voor haar eer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten