Het mooiste evenement van het jaar: het Boekenfestijn!


Het was vandaag weer zover! Het mooiste evenement van het jaar, oftewel de Boekenbeurs (officieel Boekenfestijn) in Eindhoven ging weer van start. Aangezien morgen ook de NaNonWriMo begint (een maand lang schrijven tot je de 50.000 woorden haalt) en ik van plan ben dit jaar serieus mee te doen, heb ik het weekend niet afgewacht. Hoe zag het er dit jaar uit en wat voor soort boeken had je er allemaal? Kijk mee voor een lijst foto's en een kort verslag.
Als eerste kwam ik langs een rij met cupcakerecepten (nog steeds immens populair), boeken over taarten en dwarsliggers. Ik heb me echt in moeten houden om niet weer een hoop kookboeken in te slaan. Al heb ik me op het eind niet in kunnen houden en heb ik toch een cheese cake boek meegenomen.


Vorig jaar zag ik voor het eerst een aparte vak met Young adult boeken. Dit jaar duurde het een tijd voor ik dat vak kon vinden en was het vak gereduceerd tot een weggemoffeld hoekje.


Volgens mij heb ik het al eens eerder verteld maar ik heb vrijwel al mijn Engelse classics op de Boekenbeurs gekocht en ook dit keer zag ik weer hele mooie hard cover uitgaven.


Een nieuw fenomeen dit jaar zijn de muziekmokken. Er was een enorme selectie van rock mokken (the Beatles, Slayer, Iron Maiden, Queen etc) popmokken etc.
  


Naar mijn gevoel was er dit jaar een veel grotere en betere selectie Engelstalige boeken. Het vervelende was alleen dat er vaak vervolgdelen waren en geen begindelen. Hierdoor ben ik dit jaar helaas niet zo geslaagd in mijn aankopen. Voor het eerst ben ik specifiek op zoek naar een boek gegaan. En... ik kon A fault in our stars van John Green niet vinden! Erg jammer. Dit jaar ben ik minder geslaagd dan de afgelopen jaren, maar ik heb er evenveel van genoten. Voor mij is en blijft de Boekenbeurs het mooiste evenement van het jaar. Een evenement waar ik uren en uren rijen boeken af kan gaan waarbij ik de tijd totaal vergeet. Aanrader dus!

1 opmerking: