Catching Fire - the Hunger games 2

Als er een film is waar ik dit jaar naar heb uitgekeken dan is dat wel Catching fire, oftewel het tweede deel van The Hunger Games. Ik zat vanavond in een bomvolle zaal dus veel mensen deelden die mening. Ik had her en der al gelezen dat deel 2 nog beter was dan deel 1. Hoe vaak maak je dat nu mee? Persoonlijk vond ik de opzet van het tweede boek ook leuker dus erg verrassend waren deze reviews niet. Vond ik deel 2 ook beter dan deel 1?

Absoluut ja! Alles aan deze film klopt gewoon. Er is geen standaard opzet van dat het rustig en saai begint en pas spannend wordt als de Hongerspelen echt aanvangen. Nee, vanaf het begin stap je al in Katniss' wereld en merk je dat al die moorden haar alles behalve koud hebben gelaten. De spanning wordt zo opgebouwd dat je voor je het weet bij de Spelen bent beland en het doden opnieuw begint. 

Ik moet wel toegeven dat ik in het begin al (wanneer ze bij het district van Rue is om haar toespraak te houden), nog voordat de Spelen echt begonnen al mijn traanmomenten had (ja, ok erg, ik weet het maar ja ook ik heb zo weleens mijn momenten...). Je zou denken dat nu Katniss opnieuw aan de Spelen mee moet doen er veel hetzelfde zou zijn en deels is dat wel zo. Ze reist opnieuw naar Panam en weer met haar vaste crew, maar er is nu continue een onderliggende dreiging die op haar afkomt en je ziet overal de opstand langzaam vorm beginnen aan te nemen. Precies waar president Snow nu juist zo bang voor is.... Als hij dan ook nog eens ziet dat zijn eigen kleinkind haar haren a la Katniss draagt beseft hij nogmaals hoe gevaarlijk zij eigenlijk wel niet is.

Alles aan deze film klopt gewoon en er was werkelijk geen enkel moment dat ik me verveelde. De kleuren, de overdreven mensen in Panam, de arena in de vorm van een klok, alles is tot in het detail uitgewerkt en komt samen in een spetterend einde. Jennifer Lawrence is gewoon erg goed. Niks behalve lof voor haar levensechte acteerprestaties. Het schrikmoment voor mij (en de rest van de zaal) was trouwens een moment met de bavianen. Als er een film is die je dit jaar moet hebben gezien is het Catching fire!


1 opmerking:

  1. Ik moest ook een traantje wegpinken bij het stukje van Rue.

    BeantwoordenVerwijderen