De boekenapotheek! 'Genezen' door leesvoer.

Ja, je leest het goed: dit boek heet de Boekenapotheek en is direct naar mijn To buy list geschoten. Ella Berthoud en Susan Elderkin hebben een medisch handboek geschreven waar ze 550 romans hebben gebruikt om ziektes te 'genezen' door middel van leesvoer. Hoe stoer is dat?

Ik kan nu een hele beschrijving geven maar zoals zo vaak zeggen plaatjes meer dan woorden. Kijk je mee?


Tijdens het doorbladeren kwam ik een paar interessante onderwerpen tegen. Een van die onderwerpen was het maandagochtendgevoel. Wat voor roman past hier nu bij? Kennelijk mrs. Dalloway van Viginia Woolf. Toevallig heb ik dit boek nog in de kast liggen. Misschien tijd om eens aan te beginnen.


Ik zit regelmatig in de trein en toen ik zag dat er een lijst was van de tien beste romans voor in de trein was ik natuurlijk meteen nieuwsgierig. Moord in de Orient-expres van Agatha Christie is het enige boek dat ik uit deze lijst ken en ook gelezen heb.


De boeken op deze lijst zijn al een stuk bekender. Een weeffout in onze sterren prijkt wat mij betreft boven aan de lijst. Als er een boek is die je ooit gelezen moet hebben dan is het dit boek. Ik heb bij het lezen van dit boek de nodige tissues versleten.

Tot slot, als young adult auteur kon dit natuurlijk niet missen,de tien beste romans voor tieners.Het enige boek dat ik van deze lijst heb gelezen en enorm van genoten heb ik De boekendief van Markus Zusak. 

Wat vind jij van deze lijst en heb je een van deze boeken gelezen?

1 opmerking:

  1. Ik heb Obsessie van A.S. Byatt gelezen, een dikke pil, maar zoooo mooi! En Een weeffout in onze sterren natuurlijk ook!

    BeantwoordenVerwijderen