The 100 - nieuwe serie

Als we het over dystopie hebben dan is dit toch wel het ultieme dystopische scenario: de aarde is onbewoonbaar verklaard naar aanleiding van nucleaire oorlogen. Een select gezelschap heeft zich in een ruimtestation teruggetrokken en bedenken na 97 jaar dat ze 100 (criminele) kinderen terug moeten sturen als een test om te kijken of de aarde inmiddels weer bewoonbaar is. Waarom zou je dit doen? Om het simpele feit dat ook het ruimtestation overbevolkt raakt en men al snel door de voedselvoorraden heen zal zijn.

The 100 is een serie die is afgeleid van het boek De 100. Binnen no time worden de 100 tieners naar Aarde gestuurd en zit in net als zij vol spanning af te wachten heo de Aarde er uit zal zien. Het is prachtig groen (ja, nog steeds) en 's nachts is het nog mooier; dan heb je taferelen zoals in Avatar. De 100 hebben echter een opdracht gekregen terwijl ze naar Aarde afdalen. Ze moeten naar een berg toe waar er voedselvoorraden zijn.

Je voelt het echter al aankomen. Wat gebeurt er als je 100 tieners die gevangen hebben gezeten op een ruimtestation vrij laat op Aarde? Ze gaan feesten en denken niet na over de toekomst. Uiteraard duurt het dan ook niet lang meer voordat er zich een leider ontpopt die er toevallig alle belang erbij heeft om op Aarde te blijven... zonder dat hij wordt gevolgd door de volwassenen.

Het verhaal speelt zich af op zowel de Aarde als het ruimtestation. De beelden zijn mooi, de personages interessant en het is eindelijk weer eens een wat originelere serie met een boodschap. Ik zal geen spoilers weg geven maar kan je wel vertellen dat de 100 vooral voor (young adult) dystopie liefhebbers een genot is om naar te kijken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten