The beating of his wings - Paul Hoffman

In het derde en laatste deel van De linkerhand van God serie gaat Paul Hoffman in Het slaan van zijn vleugels gelukkig weer terug naar zijn roots. Het begin van deze trilogie is een van de beste die ik gelezen heb in de fantasy genre voor wat betreft interessante hoofdpersonages. Toen werd heel mijn euforie verpest omdat deel 2, Het lied van de verlossers,  gewoon slecht en saai was.
Thomas Cale wordt door de Orde die hem heeft opgevoed gezien als de Linkerhand van God. Degene die de mensheid gaat uitroeien aangezien de mens zo slecht is. Nadat Cale dit ontdekt - en er in het vorige deel het e.e.a. was voorgevallen - wordt hij ernstig ziek. Zo ziek dat hem wordt verteld dat zijn ziel stervende is. Cale is in het begin dan ook een ernstig ziek en zwak figuur. Hij wordt echter niet met rust gelaten. Paus Bosco heeft plannen voor hem.

Het laatste deel van een trilogie is altijd moeilijk. De vraag blijft namelijk of alles afgerond gaat worden en of er nog vragen overblijven. Ik ben dan ook enigszins huiverig begonnen aan dit deel. Ik heb er echter heel erg van genoten omdat er dieper op Cale en zijn vrienden werd ingegaan. Dit laatste deel is (nog) niet vertaald in het Nederlands, maar is zeker de moeite waard. Er is actie, strategie, persoonlijke misère en drama. Mijn hart ging werkelijk uit naar Cale. Hoewel hij wordt gezien als de brenger van de Dood en hij alles behalve de vriendelijkheid zelve is, zoekt hij uiteindelijk alleen maar acceptatie en liefde. Als een personage mij zodanig weet te raken dat ik na een aantal dagen nog steeds aan zijn perikelen denk, dan is voor mij een verhaal geslaagd.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten