De ring van de aarde - Chris BradfordDe eerste drie delen van De Jonge samoerai serie van Chris Bradford kunnen ook wel als een soort trilogie worden gezien. De tijd van Jack bij de samoerai is voorbij. Hij is vastbesloten om Japan te verlaten en eindelijk terug te zeilen naar Engeland om zijn zusje op te zoeken. Om dit voor elkaar te krijgen zal hij naar het uiterste zuiden van Japan moeten reizen om een schip te vinden. Het zijn echter gevaarlijke tijden voor buitenlanders in Japan en Jack is helemaal alleen. Hij heeft geen vrienden of een sensei op wie hij terug kan vallen.


Vanuit dit deel begint er eigenlijk een heel nieuw avontuur voor Jack. Hoewel hij in zijn eentje best een eind komt, houdt zijn geluk vroeg of laat op. Hij eindigt in een ninja dorp waar hij wederom niet door iedereen met open armen wordt ontvangen.

Ook dit deel leest met een heerlijke vaart. Jack leert dat niet alles zo zwart en wit is als hem geleerd werd door de samoerai. Jack wordt ingewijd in de weg van de ninja en hoewel het ergens lijkt op hoe hij een samoerai werd is het toch totaal anders. De ninja's hebben een heel andere levensstijl die veel minder rigide is dan die van de samoerai.
Het leukste nieuwe personage vond ik Hanzo, een kleine jongen die Jack aanziet voor een machtige bosdemon. Ook in dit deel is er genoeg actie en spannende wendingen om het in een vaart uit te lezen. Helaas zijn de overige 4 delen (nog) niet vertaald, wat betekent dat ik de rest van de serie in het Engels zal moeten zien te bemachtigen. Ik heb nog lang niet genoeg van Jack Fletcher!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten