Witte kat - Holly Black

Het leuke aan het hebben van een boekenblog is dat er altijd medelezers zijn die me boeken aanraden. Een van de young adult boeken die me werd aangeraden is Witte kat van Holly Black. Het is in de regel zeldzaam dat een jongen de cover van een young adult boek siert ipv een meisje, dus dat alleen al was genoeg om mijn aandacht te trekken. Toen ik dit boek tegen kwam in de bieb had ik het dus zo meegenomen.

Witte kat vertelt het verhaal van Cassel, een jongen die uit een familie van vloekwerkers komt. Een vloekwerker kan met een enkele aanraking je gevoelens manipuleren. 


Vanaf het begin van het verhaal wordt al duidelijk dat Cassel geen lieverdje is. Hij komt uit een criminele familie en heeft zelf ook een duister geheim. Het duurt even voor je door hebt wat er precies aan de hand is en dat zorgt voor een spannende actieboog. Ik zat met een hoop vragen en dat deed me toch doorlezen. Wat ik wel minder vond was de onduidelijkheid van de wereld waarin Cassel leefde. Waren vloekwerkers nu algemeen geaccepteerd in de reguliere menselijke maatschappij of leefden ze er helemaal buiten? Ook waren sommige dingen over Cassels familie wat voor de hand liggend en kam de twist aan het eind van het verhaal niet als ene gigantische schok. Wel heb ik genoten van het hoofdpersonage die eens wat anders is dan een held in wording of een bad guy.

De wereld van de vloekwerkers is origineel opgezet, maar ik had wat meer duidelijkheid gewild. Cassel is een origineel hoofdpersonage die door de ik-vorm waarin hij zijn verhaal vertelt je dicht bij zijn gevoel laat.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten