Taken 3Wie kent hem inmiddels niet? Liam Neeson in zijn rol als als ex-CIA agent Bryan Mills die eigenlijk alleen maar van zijn gezin wil genieten. Hij maakte de volgende zin legendarisch.
"I will look for you, I will find you, and I will kill you. "
Het probleem met inmiddels iconische films is dat de vervolgdelen zelden zo goed zijn. In dit deel is het niet de dochter van Mills die ontvoerd wordt en ook niet zijn ex-vrouw. In Taken 3 verandert het leven van Mills in een nachtmerrie wanneer zijn ex-vrouw wordt vermoord en de moord in zijn schoenen wordt geschoven.Het spoor leidt al gauw naar de Russische maffia en Mills probeert dit keer niet alleen uit de handen van een slimme rechercheur te blijven, maar probeert ook te ontdekken wie zijn ex-vrouw heeft vermoord en vooral ook waarom. Ik moet toegeven dat ik al snel een bepaald idee had over de mogelijke dader en wat de connectie was met Mills. Dit is deels uitgekomen, maar toch was er een leuke twist op het eind waardoor het verhaal iets minder voorspelbaar was dan ik in eerste instantie had verwacht. Uiteraard verloopt ook deze blockbuster volgens een vast Hollywood stramien, maar maakt Neeson toch een hoop goed doordat hij meer is dan een actieheld. Hij is bovenal een vader die zijn dochter probeert te beschermen, dit keer tegen de pijn van het verlies van haar moeder.

Taken 3 is wel aardig om te zien, maar haalt het niet bij het eerste deel. Dat geeft echter niet want het is wel leuk voor een avondje vermaak.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten