Daredevil - Netflix serie

Series zijn niet meer het domein van televisiezenders alleen. Ook Netflix heeft zich er nu aan gewaagd en nog wel in de vorm van Marvels Daredevil. Ik kan je in ieder geval vertellen dat deze Daredevil gelukkig in niets lijkt op Ben Affleck, dus alleen al daarom krijgt hij pluspunten. Ik heb de eerste paar afleveringen gezien en het bevalt me wel. De acteur was voor mij een onbekende en ik kon helemaal onbevooroordeeld bepalen of ik hem iets vind voor deze rol. Het verhaal van deze superheld is wel bekend. Matthew verliest tijdens een ongeluk zijn zicht. Er komt een chemische substantie in zijn ogen waardoor hij de wereld donker ziet en levende wezens omringd door vuur. Ook zijn zijn andere zintuigen hierdoor bovenmenselijk ontwikkeld. 

Daredevil begint met twee jonge strafadvocaten die hun eigen kantoor openen en op zoek gaan naar cliënten. Er is een leuke synergie tussen Matthew en zijn compagnon/vriend Foggy. In het begin wordt vooral de focus gelegd op de relatie tussen een jonge Matthew en zijn vader. Dit wordt afgewisseld met Matthew die verwikkeld raakt in een zaak en uiteindelijk op zoek gaat naar de kop van de slang. Degenen die Spiderman hebben gekeken en een beetje weten wie de ultieme schurken in Marvel comics zijn weten natuurlijk dat ik op de Kingpin doel. Ik was erg benieuwd naar dat personage en moet zeggen dat ik zeker niet teleurgesteld ben. Een superhelden film/serie hangt namelijk niet alleen af van de superheld maar ook van zijn opponent. Wat is de Batman zonder een Joker, de X-men zonder Magneto? Ik heb dan ook hoge verwachtingen van de Kingpin.

Het enige minpuntje is dat Daredevil nog iets te braaf/naïef is. Hopelijk komt daar verandering in. Af en toe zijn de dialogen ook iets te voorspelbaar, maar misschien ben ik gewoon te veeleisend. Ik heb er alleen een beetje genoeg van als de slechterik tegen de held zegt "you and I are much alike" en dat het standaard antwoord dan is "We are nothing alike!"

Al met al vind ik Daredevil tot nu toe de moeite waard om te kijken. Hou je van actie, superhelden en sterke slechterikken dan is deze serie iets voor jou.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten