the Avengers 2: Age of Ultron


Dit was de film waar ik dit jaar het meest naar uitkeek. Als fan van de Marvel wereld - en superhelden in het algemeen - kon het natuurlijk niet dat ik de Avengers: Age of Ultron niet in de bioscoop zou zien. Zeker niet nadat ik deel 1, the Avengers, geweldig vond. Zoals verwacht heeft ook Avengers Age of Ultron niet teleurgesteld.

In dit deel is mijn favoriete on screen superheld Ironman - oftewel Tony Stark - degene die een foutje maakt en de wereld in ellende stort. Wanneer zijn experiment om een beschermende schild rond de Aarde te creƫren faalt ontstaat Ultron, een Artifical Intelligence wezen die voor wereldvrede wil zorgen op een bijzondere manier.... namelijk door massamoord. Geen mensen, is vrede op Aarde, toch?

Ultron wordt geholpen door twee 'Enhanced' mensen, die eigenlijk dus mutanten zijn. De een is Quicksilver en de ander is de Scarlet witch. X-men kenners hebben vast weleens van hen gehoord. Btw, deze Quicksilver was helaas een andere dan die uit X-men Days of the future past, al was dat niet het enige dat niet klopte aan dat personage. Anyhow, naast al het geschiet vond ik de dynamiek en grapjes tussen de Avengers het leukst. Ook was er tijd voor de verder ontluikende liefde tussen the Hulk en the Black widow. Ik ben erg benieuwd naar het vervolg daarvan wanneer het derde deel uitkomt.

Avengers in de bios was een erg geslaagde avond. Als ik dan toch een negatief ding moet noemen is het dat de film in 3D was. Waarom, o waarom moeten zo veel films in 3D zijn tegenwoordig? Los hiervan is het een must see voor degenen die houden van actie, humor en superhelden!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten